Jordi Martí Janet Sanz

“En aquest pressupost no hi serem”. És la reacció de Barcelona en Comú a la proposta de comptes municipals per al 2024 que ha presentat el govern de Jaume Collboni. En un comunicat, el portaveu Jordi Martí ha qualificat el projecte com “un pressupost tímid que vol acontentar tothom i que no acontentarà ningú”. Martí lamenta que els comptes quedin lluny de la proposta que va presentar BComú per arribar als 4.000 M €.

En aquest sentit, el grup que lidera Ada Colau critica que no s’hagi fet cap menció a l’anomenada taxa Amazon per gravar el comerç electrònic, ni a la sentència que permet gravar les grans operadores de telefonia per instal·lar antenes, així com un possible augment de l’IBI als grans tenidors. “Demostra una incapacitat manifesta de respondre a les necessitats de la ciutat”, sentencia Martí que, tot i això, valora que s’incrementi la fiscalitat al turisme.

Em temo que aquest pressupost amagarà un increment d’allò que paga tothom en comptes d’incentivar que paguin més aquells que exploten i treuen benefici de la ciutat”
Jordi Martí, portaveu del Grup Municipal de BComú

Negociar govern i pressupost alhora

En el comunicat, Jordi Martí insisteix en la reclamació dels comuns de negociar el pressupost i un pacte de govern a la vegada que inclogui també ERC. “No seurem a la taula de negociació per pactar el pressupost d’un any”, avisa el portaveu de BComú, que afegeix que “ara el que toca és pactar un acord de govern més ampli per tot el mandat”.