Ernest Maragall

El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, creu que els pressupostos que ha presentat el govern de Collboni “expressen la seva soledat”. Ho ha dit en una entrevista a Ràdio Estel, on ha assegurat que els comptes són “una barreja de continuïtat i nul·la o escassíssima ambició”, i sense relació amb cap projecte transformador o que afronti els grans reptes de ciutat. “Aquest pressupost no diu gaire res”, sentencia el líder republicà, i afegeix que l’alcalde “hauria d’explicar amb qui pensa aprovar-lo”.

“No hi ha negociació”

Maragall nega que ara mateix hi hagi cap negociació oberta sobre els comptes municipals. “No té cap sentit parlar de pressupostos si no hi ha una visió global compartida i una perspectiva de governació”, adverteix. Considera que els primers pressupostos d’un govern són “molt importants”, i avisa als socialistes que “no hi ha cap pressa”. Per Maragall si el govern vol entesa el primer que han de fer és ajornar la tramitació dels comptes.

Crítiques a l’increment de la taxa turística

Sobre l’increment de la taxa turística inclòs als pressupostos, el líder d’ERC creu que és una mesura que “no té sentit” si el govern no sap quin és el model turístic que vol per Barcelona. “Estan substituint la incapacitat de formular estratègies de ciutat amb l’enlluernament de determinades mesures”, assegura. Per Maragall, el de Collboni és un “govern solitari” que es dedica a fer una “acció de mínims” i que “intenta sobreviure amb una barreja de gesticulació i màrqueting”. Amb tot, la possibilitat que els republicans entrin al govern “s’està allunyant més que apropant”. “No està sobre la taula”, admet.