TriasxBCN carrega contra el pressupost i les ordenances fiscals presentades pel govern de Jaume Collboni per al 2024. El partit en critica el “continuisme” i creu que “només busca el suport de Colau”. A l’hora de buscar acords, afirmen que el PSC “s’ha limitat a reclamar el vot favorable o l’abstenció” a unes propostes que, a parer dels de Trias, “blinden el model de ciutat dels comuns”. A més, critiquen que “no recullen cap de les prioritats que ha defensat TriasxBCN”.

Barcelona necessita un canvi, és el que va expressar la ciutadania de Barcelona amb el resultat de les eleccions”
Ramon Tremosa, regidor de TriasxBCN

“Zero voluntat de negociació”

El regidor Ramon Tremosa ha lamentat en un comunicat que “han tingut zero voluntat de negociació i pacte” i ha remarcat que “aquest no és el nostre pressupost i no són les nostres ordenances fiscals”. Tremosa assegura que la proposta del PSC “no recull i no preveu cap de les moltes qüestions que hem demanat en els darrers 4 anys a l’Ajuntament, o durant la campanya electoral”.

El partit de Trias considera que la tarifa plana fiscal “continua sent una presa de pèl” perquè es va aprovar “tard i malament”. També critiquen la taxa d’escombraries, actualment amb sentència judicial, i que “el suport a l’activitat econòmica gairebé no existeix”. En canvi, reclamen bonificar l’IBI a les famílies monoparentals i bonificar fiscalment els veïns i activitats econòmiques afectades per obres de llarga durada.