expedients terrasses

Barcelona en Comú carrega contra el govern de Jaume Collboni per “deixar caure” els expedients que obligaven a retirar les terrasses de 33 establiments de restauració de Ciutat Vella. La regidora dels comuns Jess González assegura que es tracta d’una “decisió política” perquè el procediment obert als establiments era “robust”, i incloïa la feina dels tècnics, els inspectors i la Guàrdia Urbana. Afirma que va ser el mateix regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, qui va dir als veïns en una reunió que “vol fer taula rasa”.

“Endreçar només és perseguir manters?”

“És un abandonament als veïns i veïnes de Ciutat Vella”, diu la regidora, i afegeix que amb aquest tipus de decisions se’ls expulsa de la ciutat. “Quin és el model del PSC? Endreçar només és perseguir manters?”, es pregunta González en relació al Pla endreça que ha posat en marxa el govern.

Bcomú reitera que l’ordenança de terrasses permet retirar llicències als comerços que són grans incomplidors de la normativa, com s’havia detectat en les inspeccions. “S’ha fet deliberadament i volem explicacions de per què ha passat”, reclama la regidora. A més, critica que el Gremi de Restauració es feliciti perquè ha baixat la tasca inspectora. “Ens preocupa i dona pistes de cap a on va el model del PSC”, conclou.