El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha criticat l’anunci de Jaume Collboni de sortir del govern d’Ada Colau quatre mesos abans de les eleccions municipals 2023 a Barcelona. En una compareixença aquest dilluns al migdia a l’Ajuntament de Barcelona, el líder d’ERC ha acusat Collboni de “fugir” i d'”abandonar el seu compromís amb Barcelona”, mentre que els republicans “segueixen aquí, al peu del canó”. Maragall creu que el líder del PSC ha fet “un exercici d’oportunisme polític”.

El “certificat de defunció del govern”

El líder dels republicans creu que, amb la renúncia, el que ha fet Collboni “és estendre el certificat de defunció del govern” i afirma que l’executiu municipal està “liquidat”. Considera que això posa en evidència que “hi ha alternativa” i que “hi ha futur”. Creu que ERC “té un projecte definit” i que la formació està preparada per “encapçalar aquesta alternativa”.

Abans d’aquesta compareixença, al matí, en una entrevista a SER Catalunya, Maragall ha assegurat que la marxa del socialista “és una manera desesperada de treure’s de sobre les responsabilitats que comparteix aquests quatre anys” amb Colau.

Maragall ha estat el primer dels candidats a les eleccions municipals a Barcelona que ha reaccionat públicament a la notícia. El republicà considera que, amb aquesta decisió, Collboni mostra la “necessitat d’afirmar la seva distància, però la distància d’allò que ha construït ell mateix”, i que han compartit ell i el Grup Municipal del PSC tots aquests anys.