Xavier Trias ha sortit al pas de les informacions que donaven per pràcticament tancat aquest dimarts l’acord amb Jaume Collboni per governar Barcelona. En unes declaracions a Catalunya Ràdio, el president del Grup Municipal de TriasxBCN ha reconegut que lidera les negociacions amb el PSC però ha negat que s’hagi arribat a un pacte i ha qualificat “d’invencions” les veus que situaven Damià Calvet com a primer tinent d’alcaldia.

Les reunions es podrien reprendre d’aquí a uns dies

Trias ha explicat que ara per ara les negociacions amb el PSC estan parades per les vacances de Nadal i que es podrien reprendre d’aquí a uns dies. En aquest sentit Trias ha passat la pilota a Collboni: “Ha de prendre una decisió, si ell no té pressa, nosaltres tampoc, qui té pressa és Barcelona”.

De fet, Trias ha reconegut que estudiaran qualsevol proposta amb calma i ha demanat tranquil·litat. “Hi ha molta gent que inventa”, ha dit, en clara referència a les informacions que titllaven d’imminent l’acord de govern amb el PSC.

No marxa en espera que Collboni es decideixi

Trias ha explicat que no ha marxat per poder continuar liderant les negacions que, segons ha dit, duu a terme en col·laboració amb altres noms destacats del grup municipal, com Jordi Martí i Neus Munté. Sobre la dificultat de fer entendre als seus votants un acord amb el PSC, Trias ha reconegut que “no és fàcil” però ara mateix “tots tenim un problema i jo el que vull que funcioni és Barcelona”, ha dit.

Daniel Sirera, en contra d’un govern Collboni-Trias

També ha parlat sobre l’estat de les negociacions Daniel Sirera, president del Grup Municipal del PP. En una entrevista a RAC1, s’ha mostrat a l’expectativa de l’avanç de les converses, tot i que continua defensant l’opció d’un govern de Collboni en solitari amb pactes puntuals. “Amb diàleg amb tothom i governant per a tothom. És l’opció que va sortir de les urnes”, afirma.

Però sobretot s’ha mostrat contrari a la perspectiva d’un pacte entre Collboni i Xavier Trias. “Un acord entre el segon pitjor alcalde de Barcelona, que és Xavier Trias, i el pitjor segon tinent d’alcaldia, que és Jaume Collboni, no augura res de bo per a Barcelona“, ha sentenciat. Ha recordat, a més, que va optar per donar suport a Collboni i fer-lo alcalde com a opció menys dolenta, per tal de no posar la ciutat “al servei del separatisme”.