Elisenda Alamany ERC

Canvis al grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona amb el comiat d’Ernest Maragall, que es farà efectiu en el ple d’aquest divendres. Segons avança Europa Press, la fins ara portaveu, Elisenda Alamany, serà la presidenta del Grup Municipal d’ERC per iniciar “una nova etapa amb un lideratge femení”. La Federació d’ERC Barcelona ha aprovat aquest dijous la reestructuració del grup.

El regidor Jordi Castellana serà el nou portaveu d’ERC al consistori i Jordi Coronas en serà el portaveu adjunt. El grup el completa Eva Baró, que és també la presidenta de la Federació d’ERC Barcelona. Passat festes s’espera que prengui possessió del càrrec Rosa Suriñach per ocupar l’escó que deixa vacant Maragall. Suriñach ja va ser regidora durant uns mesos en el mandat anterior.

Alamany, dues vegades número dos

Elisenda Alamany ha estat dues vegades la número dos d’Ernest Maragall. Ho va ser a les eleccions municipals del 2019 i a les del maig del 2023. El seu salt a liderar ERC a l’Ajuntament es donava per fet quan Ernest Maragall va anunciar el comiat, tot i que ell ho va deixar enlaire, amb la qual cosa feia evident la distància entre tots dos després que Alamany anunciés que el líder d’ERC no esgotaria el mandat

Abans d’anar a la llista amb ERC, Alamany va ser portaveu d’En Comú Podem al Parlament en 2018, encara que es va mostrar crítica amb aquesta formació i va abandonar el grup parlamentari un any després. Arran d’això, va crear un nou partit, Nova, amb el que es va coalicionar amb ERC al 2019 per a les eleccions municipals. Aquest estiu es va fer militant dels republicans.