L’exalcaldessa Ada Colau es mostra sorpresa per com van les negociacions entre Jaume Collboni i TriasxBCN per formar un pacte de govern. “Em consta que estan parlant i que han avançat, cosa que no ha passat amb nosaltres”, ha assegurat en una entrevista a ‘Els matins’, de TV3. De fet, la presidenta del Grup Municipal de BComú ha afirmat que en aquests moments el PSC “no té oberta cap taula de negociació” amb ells.

Per Colau, les negociacions de Collboni amb Trias són coherents amb “alguns gestos simbòlics que ha fet l’alcalde d’intentar situar-se més a la dreta” o de desmarcar-se de les polítiques que van fer quan comuns i socialistes formaven govern. Sobre això, l’exalcaldessa ha estat taxativa: “Crec que Collboni, més enllà de fallar-nos a nosaltres, li falla als votants progressistes de Barcelona, que no s’esperaven que pogués plantejar un pacte amb Junts”.

No sé com explicarà als votants socialistes que fa aliança amb una formació de dretes i que desmuntarà part dels projectes que va construir amb el govern municipal”
Ada Colau, presidenta Grup Municipal BComú

Colau es queda a Barcelona

Sobre el seu rol de futur, Colau insisteix que el compromís és amb Barcelona i amb la defensa del projecte polític que han dut a terme al govern municipal. Confessa que li han fet ofertes des de Sumar per tenir algun càrrec a Madrid o dins de la formació que lidera Yolanda Díaz però les ha declinat. “No em veig amb càrrecs”, afirma. Tot i això, es veu “acompanyant” iniciatives que suposin “la construcció d’un front ampli i progressista”, però des de la ciutat. “Ho he dit sempre: el meu projecte és a Barcelona”, ha conclòs.