Tortell Poltrona pronuncia el pregó de la Mercè

(ACN) El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dijous que “titllar d’inadaptats una bona part de la societat catalana perquè parla castellà és tan absurd com creure que Catalunya és monolingüe i uniforme“. Collboni ho ha dit en una piulada l’endemà que Tortell Poltrona afirmés durant el pregó de la Mercè: “Qui rebutja la llengua i la cultura d’un lloc podem dir que són, com a mínim, uns inadaptats”. Així, el regidor socialista s’ha mostrat crític amb la intervenció del pallasso, afirmant que les llengües són “patrimoni de tothom” i que la diversitat és “un valor essencial de les societats avançades”.

Amb tot, també ha afegit en una segona piulada que “el respecte institucional va al davant de qualsevol altra consideració”. Collboni ha conclòs: “Sempre hem defensat la llibertat d’expressió del pregoner de la Mercè”.

El comentari de Poltrona en el seu discurs tampoc no va agradar a Cs ni a Barcelona pel Canvi, motiu pel qual els regidors Luz Guilarte i Manuel Valls van deixar la sala abans d’hora. Per contra, aquest dijous l’alcaldessa Ada Colau ha valorat el pregoner destacant que malgrat que era un pregó difícil pel context de pandèmia i celebració, va ser “magnífic”.

Per la seva banda, la presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha reaccionat a la piulada de Collboni assegurant que és un comentari “impresentable i irresponsable“.

Més Mercè 2020