Avançant-se a la resta del programa de concerts de la Mercè 2020, la Banda Municipal ha oficiat a la plaça Major de Nou Barris. Ha estat la primera actuació amb públic de la Banda des del mes de març, quan es va decretar l’estat d’alarma.

El concert era gratuït però amb reserva prèvia obligatòria, raó per la qual s’havien esgotat les entrades en poques hores. No només s’ha marcat una distància mínima entre espectadors, sinó que l’orquestra ha hagut de reduir els seus efectius per garantir un metre i mig entre músics. “Cada músic té un faristol, quan normalment es comparteix entre dos músics. I les cadires i les partitures són individuals i intransferibles”, explica José Rafael Pascual Vilaplana, director titular de la Banda.

Miscel·lània de cultures

Sota la batuta de Pascual Vilaplana, la Banda ha ofert un programa musical titulat ‘Miscel·lània de cultures’, amb obres representatives de diverses cultures, des d”Obertura cubana’ de George Gershwin, a ‘Charreada’, un mariachi de Franco Cesarini. “Aproximacions a diverses cultures musicals  fetes per visitants, no necessàriament locals”, comenta el director de la banda.

No ha mancat obra de compositors catalans, com Pep Ventura o Enric Casals, en un concert que retia homenatge a Amanda Alridge, compositora britànica de principis del segle XX que, per la seva condició de dona negra, va haver de signar amb pseudònim. “Un homenatge a una de tantes dones que no van rebre l’atenció que mereixien per la qualitat de les seves creacions”, explica el mestre.