El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que el seu partit no donarà un xec en blanc a BComú per facilitar la investidura d’Ada Colau si abans socialistes i comuns no arriben a un pacte: “Ara per ara no hi ha acord”, ha sentenciat Collboni. Tot i això, ha assegurat que el PSC manté la “mà estesa” als comuns i que està disposat a seguir parlant per garantir un “govern d’esquerres i progressista” a Barcelona.

Malgrat la insistència dels periodistes, Jaume Collboni no ha deixat clar si s’abstindran o votaran en contra de la investidura d’Ada Colau, prevista el 15 de juny, en cas que les dues formacions no arribin a un acord. En al·lusió a la candidatura de Colau per ser reelegida alcaldessa, ha qualificat d'”irresponsabilitat” presentar-se a una investidura sense prou suports.

De fet, Colau necessita majoria absoluta (21 vots) per ser investida i si no ho aconsegueix, l’alcaldia serà per a la llista més votada, que en el cas de Barcelona és ERC, amb Ernest Maragall al capdavant. Quan li han preguntat sobre aquesta qüestió, Collboni s’ha limitat a assegurar que els socialistes confien a arribar a un acord amb BComú.