El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha confirmat que els socialistes ja han començat les converses amb Barcelona en Comú per aconseguir un acord de govern, però ha alertat de quin és l’estat actual de les negociacions: “Actualment no hi ha res fet i no està sent gens fàcil”. Tot i aquesta situació, Collboni ha deixat clar que intentarà “fins a l’últim moment abans de la investidura” aconseguir aquest pacte amb Ada Colau: “Per nosaltres no quedarà”.

 

Durant el consell extraordinari de la Federació del PSC de Barcelona, el socialista ha insistit en un “govern progressista” entre BComú i el PSC per assegurar que l’Ajuntament “no s’utilitzi per crear conflicte”. En aquest sentit, Collboni ha advertit que un govern independentista a la ciutat posarà el consistori “al servei d’una causa” (la independentista) i “subordinarà Barcelona al conflicte”. El candidat a l’alcaldia ha afegit que la ciutat és l'”antítesi” de l’independentisme.

D’aquesta manera, Jaume Collboni continua pressionant Ada Colau perquè no pacti amb Ernest Maragall (ERC). La candidata de BComú ha de decidir entre fer alcalde Maragall o ser alcaldessa amb el suport de Collboni. De fet, el candidat socialista ha insistit que “no serà un problema qui va davant ni qui va darrere en els pròxims quatre anys”.