El PSC treballarà en els pròxims dies per aconseguir un acord de govern amb Ada Colau abans del ple d’investidura, el 15 de juny. La número dos de Jaume Collboni, Laia Bonet, ha explicat que li correspon a la candidata de Barcelona en Comú buscar els suports necessaris, després que s’hagi decantat per ser alcaldessa. No concebem que Colau arribi al ple sense haver buscat els vots i els suports que facin possible la investidura”, ha dit Bonet.

 

Malgrat que tot apunta que Ada Colau finalment presentarà candidatura a l’alcaldia (en espera del que decideixi el plenari dels comuns) sense haver arribat fins ara a cap acord amb cap partit, les converses entre BComú i PSC continuen en marxa. Laia Bonet no ha volgut donar detalls de l’estat de les negociacions perquè “no hi ha res prou avançat”. De fet, ha demanat que les converses siguin “discretes” per assegurar que arribin a bon port.

D’altra banda, Bonet ha volgut deixar clar que la clau per arribar a un acord la té Colau perquè “qui presenta candidatura ha de buscar els suports”.

 

Què farà el PSC si no arriba a un acord amb Colau abans de la investidura? Laia Bonet ha evitat respondre a aquesta qüestió. Un vot en contra dels socialistes a la candidatura de l’alcaldessa en funcions actual donaria més opcions a Ernest Maragall (ERC) per ser alcalde de Barcelona.