(ACN) Ciutadans s’ha tornat a desmarcar de l’oferiment de Manuel Valls, per fer alcaldessa Ada Colau, i evitar així que governi un alcalde independentista. D’aquesta manera es reafirma en la seva aposta per un govern municipal “nítidament constitucionalista” encapçalat pel socialista Jaume Collboni.

El diputat al Parlament Nacho Martín Blanco descarta donar suport a cap candidat “ni separatista ni populista”, encara que recorda que la seva posició final la decidirà el comitè negociador. Tot i això, ja ha avançat que veu difícil que els comuns acceptin “premisses imprescindibles” per Ciutadans com acceptar que Espanya “és un estat democràtic constitucional homologable a Europa”. Martín Blanco també nega que existeixi cap divergència dins la formació en aquesta qüestió i ha assegurat “taxativament” que no hi ha “cap risc de ruptura”.

Aquestes declaracions arriben després que Ada Colau no hagi descartat acceptar els vots de Ciutadans per aconseguir l’alcaldia. A la vegada, ha remarcat que ells no pactaran amb Ciutadans però que “dels posicionaments de Valls ha de respondre Valls”.