Barcelona en Comú encara podria votar Ernest Maragall com a alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. “La nostra proposta és que sigui Ada Colau, perquè és l’única persona que pot fer de pont entre el PSC i ERC. Però no descartem que l’alcalde pugui ser Ernest Maragall”, sentenciava el tinent alcalde en funcions Jaume Asens, en una entrevista aquest dissabte al ‘Via lliure’ a Rac 1.

Asens ha afirmat que la seva formació no ha tancat mai aquesta porta i que serà la militància qui tingui l’última paraula. També ha assegurat que si es canvia de pantalla en les negociacions és possible tornar a preguntar a la militància perquè és pronunciï sobre això. Cal recordar que aquestes declaracions han arribat després que la militància de Barcelona en Comú aprovés aquest divendres que Ada Colau optés a l’alcaldia. 

Malgrat tot, Asens espera que l’alcaldessa sigui Ada Colau. “Encara queda temps, i pot passar qualsevol cosa”. Segons ha explicat a l’entrevista, Barcelona en Comú dona prioritat a les polítiques de progrés per a la ciutat i per això opten per un pacte amb ERC i el PSC. “És molt difícil que el PSC es posi d’acord amb ERC, però no impossible”. En aquest punt, Asens ha recordat que també semblava impossible aprovar una moció de censura contra Mariano Rajoy i finalment hi va haver un acord.

Quan li han preguntat per les seves preferències, l’actual portaveu de Catalunya en Comú, Jaume Asens, ha assegurat que era irrellevant. “No hi sóc al dia a dia, les meves responsabilitats m’han allunyat de Barcelona”. Això sí, ha volgut deixar clar arran d’una pregunta que ell no tindria cap problema amb Albert Batlle si acabés sent responsable de seguretat. Sobre l’exdirector dels Mossos d’Esquadra, que actualment forma part de la llista del PSC, Asens ha afirmat que no té una visió tan crítica de la seva tasca al capdavant dels Mossos. “Van fer coses bones, i també de dolentes”.