La militància de BComú que aquest divendres ha participat al ple de la formació ha donat suport massiu a la candidatura d’Ada Colau per a l’alcaldia de Barcelona. En total, 457 persones hi han votat a favor i 27 en contra. Alguns d’aquests participants han explicat a betevé que la votació s’ha fet després d’un debat calmat.

Segons ha explicat el portaveu de BComú, Enric Bárcena, el resultat referma “el compromís per un govern d’esquerres amb tres partits” que garanteixi que durant el proper mandat “es fan polítiques d’esquerres i se superen els blocs”. Ho ha dit després de dues hores de debat i votació amb la militància.

Sobre la taula hi havia l’última proposta que va fer la coordinadora del partit, que l’alcaldessa en funcions es presenti a la investidura el 15 de juny a l’Ajuntament per optar a la reelecció, després de no aconseguir fins ara un tripartit entre BComú, ERC i PSC. La reunió dels militants s’ha fet al Centre Cívic La Sedeta i ha compta amb la presència de la candidata, Ada Colau, que ha estat rebuda amb crits d'”alcaldessa!”.

 

La petició del nucli dirigent dels comuns perquè l’alcaldessa en funcions presenti candidatura arriba després que Ernest Maragall (ERC) hagi aturat les negociacions amb els comuns. El republicà demana a Colau que clarifiqui si vol rebre el suport de Manuel Valls, o no, després que l’ex-primer ministre francès s’oferís a votar a favor de Colau per evitar un alcalde independentista. Per la seva banda, les negociacions entre BComú i el PSC continuen en marxa, tot i que Jaume Collboni reconegui que “no està sent gens fàcil”.

El plenari de Barcelona en Comú és l’òrgan que pren les decisions estratègiques de la formació. Està format per unes 2.000 persones que es reuneixen cada tres mesos.

 

Plenari de Barcelona en Comú