Ciutadans rebutja un suport eventual a la candidatura d’Ada Colau, tot i que Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) va oferir votar-hi a favor per evitar una alcaldia independentista. “Anem tots a l’una”, ha dit la portaveu de la formació taronja al Parlament, Lorena Roldán. D’aquesta manera, ha dit que el grup de Valls no votarà a favor de Colau. De fet, Cs només preveu votar el candidat del PSC, Jaume Collboni, com a “mal menor” per impedir que Barcelona sigui governada per “populistes o separatistes”, fent referència a Colau i Ernest Maragall (ERC).

 

“Si depèn de nosaltres poder impedir que hi hagi un alcalde nacionalista o populista a la ciutat de Barcelona, els nostres regidors serviran per fer-ho. Intentarem tot allò que estigui a les nostres mans”, ha afirmat Roldán en una entrevista a l’Agència EFE. Barcelona pel Canvi – Ciutadans va obtenir sis regidors en les eleccions municipals del 2019: tres de la formació taronja i tres més d’independents.

Discrepàncies en el grup de Manuel Valls

La investidura del 15 de juny a l’Ajuntament de Barcelona està sent un maldecap per a Ciutadans. Després de l’oferiment del candidat Manuel Valls per donar suport a Ada Colau per evitar que Maragall sigui alcalde de Barcelona, el partit taronja rebutja votar a favor de la candidata de BComú. Això fa que s’hagin generat discrepàncies dins de BCN Canvi – Cs. Fonts consultades i mencionades per l’ACN asseguren que el grup municipal està negociant com afrontar aquesta investidura, però que segueixen les diferències perquè Cs rebutja fer Colau alcaldessa amb els seus vots.

Preguntada per si creu que Valls es va precipitar en oferir el seu suport a Colau, la portaveu de Cs no ha volgut fer-ne cap valoració. Això sí, ha volgut descartar que hi hagi discrepàncies amb l’ex-primer ministre francès: ha dit que totes dues parts de la coalició electoral “estan molt alineades”.