L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, es troba aquest dimarts de visita institucional a Madrid. Allà, s’està reunint amb l’alcalde de la ciutat, José Luis Martínez-Almeida, des de les 11 hores. La trobada ha començat molt puntual, a l’hora prevista i, després, tots dos han participat en un debat sobre els desafiaments i els reptes de les societats actuals.

reunió Collboni Almeida

Una passejada per Madrid

Després de la reunió i abans de la conferència, els dos alcaldes han fet una curta passejada pel centre de Madrid. En un ambient distès, Collboni i Almeida han estat xerrant mentre caminaven en direcció al teatre Ateneo de la capital espanyola, on els han convidat a parlar sobre els reptes de les ciutats del futur. A la porta, els ha rebut el president del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera.

A la tarda, l’alcalde de Barcelona també aprofitarà el viatge per trobar-se amb la ministra en funcions de Política Territorial, Isabel Rodríguez.

Sense contacte institucional des del 2019

Fa unes setmanes Jaume Collboni ja va anunciar fa uns dies la seva intenció de recuperar les relacions de Barcelona amb Madrid. “Hi haurà, de nou, una obertura de relacions amb Madrid i un procés de recerca de punts de col·laboració entre les dues ciutats més grans d’Espanya”, va dir a principis de mes en una conferència a Foment del Treball. I és que mentre que Ada Colau sí que havia mantingut reunions i trobades amb Manuela Carmena, d’Ahora Madrid, les relacions institucionals amb la capital espanyola no s’havien mantingut des que el 2019 el PP va recuperar l’alcaldia.

Relacions tenses amb Ayuso els últims anys

Precisament durant aquests últims anys s’han produït algunes enganxades entre totes dues ciutats. Per exemple l’any 2020, quan la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va assegurar que la ciutat de Madrid volia acollir el Mobile World Congress (MWC)“Anirem darrere el Mobile”, va afirmar fent saltar les alarmes. Dos anys més tard, el 2022, la mateixa Ayuso va escenificar l’acord amb els organitzadors del Primavera Sound per portar el festival a Madrid. La presidenta madrilenya també havia carregat contra Colau en més d’una ocasió per qüestions com la seguretat.