ple plus antiguitat

El Ple de l’Ajuntament de Barcelona ha suspès el premi d’antiguitat als funcionaris, atenent indicacions de la Sindicatura de Comptes. En una sessió extraordinària celebrada aquest dilluns al matí el Plenari ha votat eliminar aquest plus amb els vots a favor de PSC, BComú, ERC i Vox, i les abstencions de TriasxBCN i el PP. La sessió s’ha convocat després que en el ple de setembre, l’oposició tombés aquesta suspensió i acusés el govern de no haver negociat amb els treballadors, que van fer una protesta a la plaça de Sant Jaume.

Aquest plus es paga als funcionaris, així com als agents de la Guàrdia Urbana i als Bombers de Barcelona a partir dels 25 anys d’antiguitat. Al juliol, la Sindicatura de Comptes va elaborar un informe en què conclou que els premis d’antiguitat són “retribucions ordinàries no subjectes a la norma” i que ja hi ha hagut sentències desfavorables a altres punts de l’estat “que han creat jurisprudència”.

Per això, l’Ajuntament ha suspès el pagament dels premis. En paral·lel, fonts municipals apunten que el consistori “buscarà alternatives per poder mantenir el reconeixement a l’antiguitat” i que es negociaran amb els sindicats. El Ple també ha aprovat per unanimitat modificar el pagament dels triennis en funció de la categoria en què s’ha meritat, indistintament de la que s’ocupi ara.