L’Ajuntament de Barcelona està estudiant la manera de fer arribar ajuda a Gaza. Segons ha explicat el comissionat de Relacions Institucionals i Promoció de Ciutat, Pau Solanilla, els tècnics “estan buscant sota les pedres” la manera de fer-ho, però afirma que ara mateix només és possible a través de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). El consistori vol fer una contribució extraordinària, que s’acabarà de confirmar els propers dies. Solanilla ha explicat a betevé que Barcelona tenia 12 projectes de cooperació amb Gaza que han quedat aturats per la guerra.

El comissionat assegura que “la situació és molt complicada” per als funcionaris de l’Ajuntament que des de fa anys mantenen relacions diplomàtiques i també personals amb les dues parts del conflicte. I diu que després de la carta de comiat dels treballadors del consistori de Gaza estan “fotuts”.

“Barcelona ha de parlar amb tothom”

El comissionat de Relacions Institucionals i Promoció de Ciutat afirma que l’objectiu ha de ser “aturar la guerra i aquesta bogeria”. Per això ha condemnat els atacs de Hamas i també la resposta d’Israel, com ja va fer aquest dissabte l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni. Afirma que s’ha d’evitar sigui com sigui el patiment de la població civil.

Solanilla diu que “el rol de Barcelona” ha de ser “parlar amb tothom”. Per això, al marge dels conflictes polítics, considera que les ciutats han de ser “una eina per la pau”. “Anem cap a un món on hi ha la temptació de posar bons i dolents” i creu que això no afavoreix el diàleg.

En aquest sentit ha reivindicat l’agermanament a tres bandes entre Barcelona, Tel-Aviv i Gaza. Creu que ara potser “és frívol parlar d’aquests tipus d’acords, perquè hi ha una guerra en marxa”, però afirma que “aquest ha de ser l’esperit de Barcelona”.