La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s’ha reunit aquest dimecres al matí amb els promotors del Primavera Sound. La trobada s’ha fet el mateix dia que els organitzadors han anunciat que el 2023 el festival es dividirà entre Barcelona i Madrid. A la trobada hi ha participat Alfonso Lanza, codirector del Primavera Sound.

L’espai és propietat de la Comunitat de Madrid

En un comunicat, la Comunitat de Madrid celebra que la Ciudad del Rock d’Arganda del Rey aculli el segon cap de setmana de concerts del Primavera Sound, del 8 al 10 de juny. L’espai on es farà el festival és propietat de l’executiu regional. El govern de Madrid destaca que amb aquest acord “Madrid es consolida com a referència musical a Europa, ampliant i millorant la seva proposta cultura i turística”. També afirma que l’acord converteix el festival en un “pont cultural entre Madrid i la Ciutat Comtal”.

L’anunci de la doble seu del Primavera Sound entre Barcelona i Madrid arriba després que els organitzadors amenacessin amb marxar de Barcelona el desembre passat. Acusaven al consistori de manca d’implicació i asseguraven que estaven buscant una altra ciutat on celebrar l’edició del 2023. Finalment, però, l’alcaldessa Ada Colau va anunciar un acord amb els organitzadors per garantir la continuïtat del festival el 2023 i va garantir-los que continuarien tenint dos caps de setmana per celebrar-ho, com en l’edició d’aquest 2022.