jaume collboni diada 2023

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha condemnat per igual els atacs contra civils perpetrats per Hamas i la resposta militar d’Israel en una publicació a la xarxa social X, antic Twitter, pocs minuts després que s’acabés el temps que ha donat Israel a la població civil de Gaza per anar-se’n de la zona nord de la franja.

Collboni ha escrit que Barcelona condemna amb la mateixa contundència tant “els atacs terroristes contra Israel, com la desproporcionada resposta militar de destrucció massiva de vides, habitatges i infraestructures civils de la població palestina a Gaza”. L’alcalde assegura que “no hi ha cap altre camí que la pau” i aposta perquè les ciutats d’arreu del món treballin en comú per aquest mateix objectiu “des de tots els fòrums internacionals”.

Dilluns, 9 d’octubre, Jaume Collboni ja va publicar un missatge en la mateixa xarxa social condemnant “els atacs terroristes de Hamas contra Israel i la seva població civil”.

ERC exigia que l’Ajuntament s’hi pronunciés

El missatge de Collboni arriba quatre hores després que el president del Grup Municipal d’ERC al consistori de Barcelona, Ernest Maragall, qualifiqués d’“inadmissible” el silenci de l’Ajuntament respecte d’aquesta qüestió. El líder republicà posava èmfasi en la responsabilitat que li correspon a Barcelona arran de l’agermanament que va consolidar fa 25 anys amb Tel-Aviv i Gaza.

Colau demana “aturar els bombardejos”

La líder dels comuns a Barcelona i exalcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha recriminat als líders europeus “reunir-se i mostrar suport als representants de l’estat d’Israel”. Colau ha acompanyat un text a Instagram amb una fotografia d’una reunió que va mantenir amb dones israelianes i palestines quan encara era alcaldessa. Les ha posat com a exemple de persones “que treballen juntes per la pau”, alhora que ha fet una crida a “aturar els bombardejos”.