La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat que la ciutat de Madrid vol acollir el Mobile World Congress (MWC), una fira que té lloc anualment a Barcelona i un dels esdeveniments amb més impacte econòmic a la ciutat. “Anirem darrere el Mobile”, ha afirmat la dirigent del PP. Ayuso ha fet les declaracions en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press a Madrid. La presidenta ha dit que Madrid ha demostrat la seva capacitat d’organitzar esdeveniments “de la magnitud que sigui i la dificultat que comporti” i ha posat com a exemple la Cimera del Clima.

Ayuso diu que ja ha contactat amb els organitzadors

Ayuso ha afirmat que qui “visiti l’autonomia tindrà tota la llibertat per moure’s, per relacionar-se i per emprendre”. La presidenta ha dit que fins i tot “ha parlat durant setmanes” amb organitzadors del Mobile i ha criticat el tracte dels polítics catalans a la fira del mòbil.

GSMA diu que el MWC serà a Barcelona fins al 2023

Des de Fira de Barcelona no han volgut entrar a valorar les declaracions d’Ayuso. En canvi, els organitzadors de l’esdeveniment, GSMA, contactats per betevé, ni les confirmen ni les desmenteixen: únicament diuen que la fira internacional de telefonia mòbil té contracte per ser a Barcelona fins al 2023.

L’alcaldessa, Ada Colau, ja ha contestat a les declaracions de la dirigent via Twitter. Diu que l’èxit del MWC són “anys de treball dur i col·laboració entre administracions”. I afegeix que la presidenta de Madrid no “deu conèixer aquestes claus” i “per això alimenta la confrontació i la polèmica”, afirma.

També s’hi ha referit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, qui ha dit que Ayuso s’ha de dedicar a “buscar nous congressos com fa Barcelona enlloc de robar idees dels altres”.