L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, han inaugurat aquest dimarts a la tarda l’Smart City Expo World Congress 2022. Colau ha volgut destacar la consolidació de Barcelona com a capital científica i tecnològica del sud d’Europa i ha assegurat que la tecnologia ha de ser “un mitjà al servei de la ciutadania, del model de ciutat i dels interessos públics”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha posat dos exemples de la feina que s’està fent a Barcelona. D’una banda, la plataforma Decidim.Barcelona, que fa servir tecnologia de codi obert i no privatiu i que actualment utilitzen desenes de municipis de Catalunya, així com la Generalitat. I de l’altra, la xarxa Xnet, una prova pilot de digitalització d’escoles, amb codi obert i programari lliure, que actualment fan servir cinc centres i que s’obrirà a totes les escoles i instituts.

700 ciutats i 140 països participen en el congrés

La Smart City Expo 2022 recupera les xifres anteriors a la pandèmia. En l’11a edició hi participen 700 ciutats de 140 països i més de 1.000 expositors i s’hi espera l’assistència de 24.000 persones. L’esdeveniment reunirà més de 400 experts internacionals, que compartiran coneixements i abordaran els nombrosos desafiaments que comporta la transformació urbana. En un moment amb reptes mediambientals cada vegada més grans, els participants reflexionaran sobre com les ciutats poden aportar el seu gra de sorra a garantir un futur millor.