Panell informatiu dels pressupostos participatius a Ciutat Vella

La plataforma Decidim.Barcelona, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona com a plataforma de participació ciutadana, ha estat escollida finalista dels Premis d’Innovació Política europeus (Innovation in Politics Awards) en la categoria d’innovació democràtica. Són uns premis lliurats per The Innovation in Politics Institute que reconeixen les millors pràctiques en polítiques públiques, aquelles més creatives que aconsegueixen “enfortir les societats democràtiques“.

La selecció dels deu finalistes per cada categoria l’han realitzada un miler de ciutadans i ciutadanes europeus d’entre més de 400 projectes presentats per institucions i administracions de 25 països.

Els pressupostos participatius, el gran projecte

Tal com informa el consistori en un comunicat, Decidim.Barcelona ja té més de 100.000 persones inscrites i ha obert al públic una setantena de processos, com els pressupostos participatius del 2021, amb més de 60.000 participants que van poder opinar en quins projectes invertir 30 milions d’euros.

L’Ajuntament de Barcelona defensa que els pressupostos participatius “van permetre l’apoderament de moltes comunitats per promoure els seus projectes”, així com implicar els ciutadans tant en el disseny de les polítiques municipals com també “en la gestió”: van organitzar-se taules compartides entre grups promotors i personal tècnic del consistori per concretar les iniciatives.