L’alcaldessa, Ada Colau, ha signat un conveni amb Localret per compartir amb altres municipis metropolitans la plataforma de participació ciutadana Decidim Barcelona. Aquesta eina es va posar en marxa l’any passat per al procés de participació del PAM. Els municipis interessats a fer servir el “software” d’aquesta plataforma són Terrassa, Sabadell, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona i Sant Cugat del Vallès.

El president del consorci Localret, Xavier Fonollosa, ha explicat que Decidim Barcelona “és una plataforma flexible que pot donar resposta a necessitats d’ajuntaments grans i petits”. Colau ha destacat els més de 22.000 usuaris que es van inscriure a aquesta eina per fer aportacions al procés participatiu del PAM. “Estem en un moment en què la ciutadania vol ser consultada i hi té molt a aportar”, ha afirmat. Per cedir la plataforma, l’Ajuntament ha elaborat un codi de garanties democràtiques que els ajuntaments hauran de seguir per garantir principis com la transparència i l’accés universal a la participació.

El reglament de participació, abans de l’estiu

La regidora de Participació, Gala Pin, ha dit que a banda del PAM, la plataforma Decidim Barcelona ha agrupat altres processos participatius com el del Teatre Arnau o les proves pilot dels pressupostos participatius de l’Eixample i Gràcia. Pin ha dit que el govern està treballant en unes noves normes reguladores de participació, que preveu tenir llestes a l’estiu, i que han de permetre un “impuls” a les consultes ciutadanes.