Ada Colau ha exigit al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que reguli el preu del lloguer, i ha assegurat que encara és a temps de fer-ho amb un decret que es pot aprovar en una setmana. L’alcaldessa ha dit que l’executiu socialista ha de triar entre el dret a l’habitatge i l’especulació.

L’alcaldessa ha fet aquestes declaracions en un acte de precampanya amb la militància de Barcelona en Comú al Casinet d’Hostafrancs. Allà ha defensat tota la tasca feta al govern municipal tot i que ha considerat que té poques competències en assumptes tan cabdals com el de l’habitatge. Entre les polítiques que ha destacat hi ha la del Servei de Mediació de reallotjament de famílies, que ha atès 6.000 unitats familiars des de la seva creació.

Colau ha admès que tot plegat s’ha fet en un context molt complicat, especialment en el tema català. Considera que “com a espai polític i com a ciutat seria un error supeditar els drets socials als drets nacionals i viceversa”, i que tots dos han d’anar plegats.

Entre els presents a l’acte de Barcelona en Comú hi havia el número dos de la llista de Colau i fins ara comissionat de Cultura, Joan Subirats, el fins ara gerent de l’Ajuntament, Jordi Martí, a més de les regidores Janet Sanz, Laura Pérez, Gala Pin i Mercedes Vidal. Entre el públic també s’hi ha deixat veure el líder de Élite Taxi, Tito Álvarez.

Felicitacions pels 10 anys de la PAH

Una altra de les protagonistes de la jornada ha estat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que aquest dissabte ha celebrat el seu desè aniversari. Colau ha felicitat l’entitat per la trajectòria i per aconseguir coses “que semblaven tan impossibles com plantar cara al poder financer”. L’alcaldessa ha destacat que la PAH va demostrar que “la gent ho podia canviar tot si s’implicava en primera persona”.