Primera Iniciativa Ciutadana Ple

El Ple de l’Ajuntament ha debatut aquest febrer, per primera vegada, una iniciativa ciutadana. És a dir, una proposta de caràcter polític que no ha estat promoguda per cap partit, sinó que l’ha impulsada la ciutadania a través de la recollida de firmes. Així ho preveu el reglament de participació aprovat el 2017.

La primera iniciativa a arribar al ple l’ha feta la plataforma CAP Raval Nord Digne!, per instar el govern municipal a estripar la cessió de la capella de la Misericòrdia al MACBA per fer-hi, a canvi, el nou CAP Raval Nord. La iniciativa ha tirat endavant, en rebre més vots a favor que en contra.

Tot i ser la primera iniciativa ciutadana a arribar al ple (també va ser la primera a debatre’s en comissió), no és la primera que ha admès a tràmit l’Ajuntament. En aquest cas, la primera iniciativa ciutadana a veure la llum a Barcelona és sobre el futur del Zoo. La promou ZOOXXI i demana reduir dràsticament el nombre d’espècies que hi ha al Zoo. La Comissió d’Ecologia l’ha aprovada, però no arribarà al ple fins al març.