L’alcaldessa de Barcelona i figura forta dels comuns, Ada Colau, ha reclamat a Elisenda Alamany que deixi l’acta de diputada al Parlament, després que hagi decidit trencar el carnet de Catalunya en Comú – Podem. Aquest dimecres, Alamany ha anunciat que deixa el partit perquè “està en fallida”, tot i que en seguirà defensant “el projecte inicial” des del grup mixt amb la seva plataforma Sobiranistes.

Davant de la decisió d’Alamany de mantenir l’acta de diputada, Colau ha dit en una entrevista a TV3 que “si ja no estàs al Parlament per la formació que t’havies presentat, jo el que faria és dimitir”. L’alcaldessa ha negat discrepàncies polítiques amb Elisenda Alamany i ha recordat que, durant tot aquest temps, el grup dels comuns ha votat de forma unitària.

La decisió d’Alamany arriba pocs mesos després de renunciar a ser la portaveu del grup parlamentari i la seva baixa se suma a la de Xavier Domènech, que al setembre de l’any passat va deixar el Parlament i tots els càrrecs que tenia dins de la formació dels comuns.