El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha afirmat aquest dimecres que si guanya les eleccions “per un vot més”, ha dit, “parlaré amb tothom“. Ho ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’, en què ha afirmat que en la política de possibles pactes postelectorals “n’exclouré els extrems“, en referència a Vox i la CUP.

L’alcaldable socialista ha destacat que té “opcions de guanyar les municipals” i, en aquest context, no ha descartat pactar amb Manuel Valls, que té el suport de Ciutadans (Cs).

Tot i això, Collboni ha retret dels taronges que “han fet un gir -a la dreta- que ha deixat orfe el centre” i ha recordat que “Valls té el suport d’un partit que ara vol fer un cordó sanitari a la socialdemocràcia” en el context de les eleccions generals, convocades la setmana passada.

En cas de no liderar les negociacions, però, el candidat del PSC veuria difícil una possible aliança amb Barcelona en Comú (BComú) perquè considera que “ha fet una aproximació al món independentista i s’ha acostat a ERC”. Ha afirmat que BComú prepara un pacte postelectoral amb els republicans i, en aquest sentit, ha demanat a Colau “contenció i coherència”.

El “top manta”, resolt per al MWC

Més enllà de pactes, Collboni també ha parlat d’altres qüestions de l’àmbit municipal, com la negativa del PSC a avalar la creació de la funerària municipal. D’altra banda, també s’ha referit a l‘operació policial activada aquest dilluns contra el fenomen del “top manta” a l’estació de Plaça de Catalunya. Sobre aquesta qüestió, ha estat contundent a l’hora d’apuntar “que s’hagi resolt el problema coincidint amb el Mobile World Congress”. I s’ha preguntat: “Abans no es podia resoldre i ara sí?”