L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president Pere Aragonès es reuniran aquest dijous al matí al Palau de la Generalitat. La trobada institucional, una de les primeres d’Aragonès, arriba tot just quatre dies després de la presa de possessió i l’endemà que prometin el càrrec els consellers del govern. “He d’agrair la ràpida resposta, és un bon senyal”, ha reconegut l’alcaldessa en una entrevista a la SER Catalunya, en què ha dit que anirà a la reunió “amb l’ànim més constructiu” possible.

El dia que el Parlament va investir Aragonès, l’alcaldessa ja va dir que demanaria una reunió al president perquè hi havia “molta feina a fer”. A l’entrevista, Colau ha reiterat aquest missatge per “deixar enrere una etapa de bloqueig” i ha insistit en l’habitatge com una de les prioritats que reclamarà al nou president. “Que la Generalitat exerceixi les seves competències”, ha reclamat l’alcaldessa, que ha dit que demanarà a Aragonès que “es posi les piles” en la construcció de pisos socials i també ha ofert col·laboració per abordar els desnonaments.

Optimista amb l’Hermitage

Pel que fa al futur de l’Hermitage al Port de Barcelona, l’alcaldessa s’ha mostrat optimista perquè “ara estem millor que abans” després de l’aliança dels promotors amb el Liceu i l’aposta per la innovació. “El debat ja no és Hermitage sí o no, sinó quin projecte estratègic posem al front litoral”, ha dit Colau, que ha insistit a demanar més temps al Port per avaluar el projecte que s’ha presentat. “Ara hi ha més possibilitats que abans”, ha afegit l’alcaldessa, que ha recordat que el Port té altres peces pendents per decidir-ne l’ús.