El govern municipal ha demanat al Port de Barcelona “més temps” per acabar d’avaluar el nou projecte de l’Hermitage amb el Gran Teatre del Liceu. Els darrers mesos, l’executiu municipal ha rebutjat reiteradament l’Hermitage a la nova bocana, però ara assegura que amb la nova aliança hi ha “elements nous” que l’Ajuntament valora positivament. “Estem en una nova etapa”, ha celebrat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz.

L’executiu d’Ada Colau ha intervingut públicament quan falten només 24 hores perquè el Port de Barcelona celebri el consell d’administració en què, previsiblement, se n’aprovarà la concessió. Davant del projecte per a la nova bocana que hi ha sobre la taula, el govern municipal ha demanat al Port retirar aquest punt de l’ordre dia. “És de sentit comú”, ha dit Sanz.

La implicació del Liceu, clau en el canvi de parer

La tinenta d’alcalde d’Agenda 2030, Laia Bonet, ha demanat a la institució portuària “generositat i responsabilitat” per seguir negociant a favor d’un projecte que, a parer seu, pot ser “molt rellevant” per a la ciutat. El projecte entre l’Hermitage i el Liceu generarà activitats no previstes fins ara. “El paper del Liceu és molt important”, ha ressaltat Bonet.

La socialista també ha destacat el suport de més d’una vuitantena d’entitats amb un manifest conjunt en què demanen que Barcelona no renunciï a una iniciativa com aquesta. Segons Laia Bonet, això és un “element a favor de repensar el projecte“.

El Port estudia ajornar la decisió

Minuts després, el Port de Barcelona ha celebrat el “canvi de parer” de l’Ajuntament sobre l’aterratge de l’Hermitage a la ciutat. Ara per ara, la institució portuària està analitzant la petició del govern municipal amb els serveis jurídics. “No puc donar una resposta definitiva ara”, ha dit la presidenta del Port, Mercè Conesa, que confia que entre la nit d’aquest dimarts i el matí d’aquest dimecres ja se sàpiga si s’ajorna la concessió a l’Hermitage. “Intentarem arribar al consens”, ha volgut deixar clar Conesa.

En els darrers dies, les pressions perquè l’Hermitage aterri a la nova bocana del Port no han fet més que incrementar-se. Aquest mateix dilluns, més de 80 entitats van fer pinya amb un manifest conjunt en què demanen que Barcelona no renunciï a un projecte com aquest.