L’alcaldessa, Ada Colau, ha felicitat Pere Aragonès com a nou president de la Generalitat, després que el Parlament l’hagi investit aquest divendres per majoria absoluta. Colau ha confirmat que anirà a la presa de possessió d’Aragonès i que li demanarà una reunió “al més aviat possible”. “Hi ha molta feina a fer després de mesos de bloqueig i paràlisi”, ha sentenciat l’alcaldessa, que posarà sobre la taula d’Aragonès la demanda de més inversió de la Generalitat en habitatge, infraestructures, salut i educació.

“Són molts els temes que esperen la reactivació de la Generalitat”, ha apuntat Colau, que ha ofert “màxima col·laboració institucional” al president. L’alcaldessa ha dit que més enllà de les diferències polítiques amb Aragonès, ara cal “activar les institucions” per resoldre temes pendents.

L’agenda Barcelona que rebrà Aragonès

Una de les demandes principals que Barcelona plantejarà al futur govern de Pere Aragonès serà donar més impuls a la inversió en habitatge públic. La setmana passada, l’Ajuntament va presumir de construir o tenir a punt obres més de 2.000 pisos públics, a molta distància del que fa la Generalitat. Colau també ha apuntat com a prioritat el transport públic, amb l’exigència d’acabar el tram central de l’L9. Sobre mobilitat, el govern català ja ha aprovat una partida per unir el tramvia per la Diagonal.

Pel que fa a salut, l’Ajuntament insisteix a revertir les retallades d’anys anteriors i assenyala la necessitat que diversos CAP de la ciutat recuperin les urgències. En educació, l’aportació que la Generalitat ha de fer en escoles bressol serà una altra demanda. De tot plegat, se n’haurà de parlar en la trobada que Colau demanarà a Aragonès i també en la comissió bilateral entre l’Ajuntament i la Generalitat que es va reunir per última vegada el novembre del 2019.