El Port de Barcelona estudia si retira de l’ordre del dia del consell d’administració de dimecres la concessió al Museu de l’Hermitage d’un espai a la nova bocana. Així respon a la petició que l’Ajuntament de Barcelona ha fet pocs minuts abans per tenir “més temps” per avaluar la nova proposta. La presidenta del Port, Mercè Conesa, ha assegurat que “celebrem el canvi de posició” del consistori i ha assegurat que “intentarem arribar a un consens”.

“Com a Port de Barcelona tenim un seguit de punts que volem tractar” en el consell d’administració, ha dit Conesa, però ha assegurat que entre aquest dimarts a la tarda i dimecres al matí estudiaran si “cal deixar el punt sobre la taula una setmana més”. La presidenta del Port ha afegit que estan estudiant el tema amb els serveis jurídics.

“Buscarem consens, però també la satisfacció de l’inversor”

Conesa també ha dit que cal tenir en compte l’inversor “que està disposat a promoure activitat cultural per a la ciutadania de Barcelona”. “Hem de buscar l’equilibri perquè no decideixi portar-se la inversió a una altra banda”. I ha afegit: “Des del port buscarem el consens, però també la satisfacció de l’inversor” perquè no marxi.

La directora del Port ha recordat que “l’Ajuntament sempre té l’última paraula”.

Debat sobre la idoneïtat del projecte

La instal·lació d’una franquícia del Museu de l’Hermitage a la nova bocana del Port de Barcelona fa temps que genera debat. L’executiu municipal ha rebutjat reiteradament el projecte en considerar que no era l’adient per a la ciutat. Tot i això, veu amb bons ulls l’última proposta —feta el cap de setmana passat— en què també s’hi suma el Gran Teatre del Liceu. Per això, ha demanat al Port més temps per avaluar el nou projecte.

Per la seva banda, el veïnat té opinions diverses. Aquest cap de setmana, més de 80 entitats han signat un manifest conjunt en què donen ple suport al projecte de l’Hermitage a la ciutat. Tot i això, també hi ha associacions veïnals que no hi estan d’acord.