Maria Teresa Bonet s’ha fet coneguda aquests dies per una multa inversemblant. Va rebre la sanció entre el juny i el juliol passat perquè el radar de tram de la ronda de Dalt la va detectar conduint a 298 km/h. Té 73 anys i assegura que no corre. “Em vaig quedar estupefacta, perquè és inversemblant, no? Si jo vaig a un casament i marxem tots alhora, arribo quan ja han dit ‘sí, quiero’. Marxo aviat per no arribar tard, no corro mai”, explica.

Va recórrer contra la multa amb al·legacions com que la fitxa tècnica del seu vehicle indica que no pot superar els 212 km/h i, fins i tot, el marcador del cotxe acaba als 260 km/h. L’Ajuntament, però, no ho va acceptar. “La impotència que veus que és una injustícia i com la justifico? No podia parlar d’això sense posar-me a plorar com una magdalena, perquè sents una impotència, no saps a qui pots anar a recórrer, ni qui t’escoltarà”, apunta.

Després de dos recursos i diverses al·legacions va decidir fer-ho públic als mitjans de comunicació en sentir-se desemparada. Finalment, després del rebombori mediàtic que ha tingut el seu cas, li han retirant la multa de 600 euros i li tornaran els sis punts de carnet. Segons l’Ajuntament, va ser un error puntual amb el GPS del radar, situat a la ronda de Dalt.

El síndic ha obert una investigació

El cas de la Maria Teresa ha tingut un final feliç, en bona part, perquè era exagerat. Però ella reflexiona sobre què hauria passat en altres circumstàncies: “Si això li passa al meu fill, que té 38 anys, i li diuen que va a 120 km/h? Llavors com recorre contra això?”, es pregunta. “Moltes vegades una injustícia d’aquestes es queda morta a casa teva“, assegura.

El síndic de greuges ha obert una actuació d’ofici per saber quina va ser la causa de l’errada en el radar i veure si altres persones també se n’han pogut veure afectades.