trànsit ronda dalt

El síndic de greuges ha decidit investigar d’ofici les garanties del procediment sancionador i el sistema de revisió arran de la multa inversemblant que va rebre una conductora de 73 anys per circular a 298 km/h per la ronda de Dalt. La multa va comportar que la conductora hagués de pagar 600 euros i que se li retiressin sis punts del carnet de conduir. Poques hores després de fer-se públic el cas, l’Ajuntament va decidir retirar la multa i va explicar que es tractava d’un error.

En vista dels fets, el síndic ha demanat informació a l’Ajuntament per conèixer quin va ser l’abast de l’error i analitzar els detalls del protocol de revisió en casos com aquest, ja que la persona afectada havia presentat dos recursos que s’havien desestimat.

La conductora al·legava que es tractava d’un error del radar ja que, segons la fitxa tècnica del vehicle, no podia superar els 212 km/h. Tot i això, cap dels dos recursos va ser acceptat i el cas no es va resoldre favorablement per a la conductora fins que se’n van fer ressò diversos mitjans de comunicació.