L’alcaldessa, Ada Colau, ha encapçalat l’ofrena al monument de Rafael Casanova que ha fet la corporació municipal per l’Onze de Setembre. Per les recomanacions sanitàries, enguany només hi ha anat un representant per grup municipal. Hi havia regidors de tots els partits, excepte Ciutadans. Amb Colau, s’hi ha vist Ernest Maragall (ERC), Laia Bonet (PSC), Elsa Artadi (JxC), Josep Bou (PP) i Eva Parera (BCN Canvi).

L’ofrena ha estat breu i fugaç. No hi havia ni músics ni altaveus i no hi ha sonat ‘Els segadors’. “No és una Diada qualsevol”, ha apuntat Colau, que ha recordat que no hi haurà grans manifestacions ni aglomeracions pel coronavirus. Per això, ha fet una crida a convertir-la en “una oportunitat per estar amb la gent més propera i cuidar-nos”.

Maragall: “La repressió també celebra l’11-S”

Ernest Maragall (ERC) ha afirmat que “la repressió també celebra l’11-S, posant els presoners a la presó dins la presó”, en al·lusió a la suspensió del tercer grau als presos independentistes. Des de JxC, Elsa Artadi dit que en plena crisi “el Govern espanyol ha aprofitat per recentralitzar mentre ajudava a fugir el rei emèrit”, i ha demanat “unitat” a l’independentisme per superar “retrets i desavinences”.

La tercera tinenta d’alcalde, Laia Bonet (PSC), ha apuntat que la del 2020 és “una Diada excepcional” per la pandèmia i ha fet una crida a “treballar de manera conjunta” per superar aquest repte. “Tant de bo siguem capaços de seure a la taula, buscar el diàleg, consens i pacte més que mai”, ha defensat.

Bou reivindica Casanova: “No era independentista”

El líder del PP, Josep Bou, ha assistit un any més a l’ofrena, a diferència del que havien fet en anys anteriors dirigents populars. “No he vingut per la Diada, que ja no és nacional, sinó per reivindicar en Rafael Casanova; no era independentista”, ha sentenciat. Des de Barcelona pel Canvi, Eva Parera ha lamentat que no sigui una Diada unitària: “S’ha anat expulsant gent d’una celebració que hauria de ser de tots”.