L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat “preocupació” per l’exclusiva del diari ‘Público’ en què l’imam de Ripoll va fer de confident del CNI fins al dia dels atemptats del 17-A. Colau també ha dit que cal ser prudents davant d’aquestes informacions, ja que la causa està sota secret de sumari. L’alcaldessa ha recordat que des d’un primer moment l’Ajuntament es va presentar com a acusació particular en aquesta causa.

Conèixer fins a l’últim detall del cas

Ada Colau creu que s’ha d’esperar que la investigació arribi fins al final i “només el jutge” haurà de donar veracitat a “aquests indicis que hem conegut”. Colau també ha afegit que fa temps que es parla de la relació entre el CNI i l’autor intel·lectual dels atemptats de Barcelona i que “és vital” que se’n conegui “fins a l’últim detall“. L’alcaldessa opina que es tracta d’una “necessitat democràtica” de la ciutadania i molt especialment “de les víctimes”.

L’Ajuntament apel·la al compromís del govern estatal

Ada Colau ha enviat un missatge al govern de l’Estat perquè sigui al costat de les víctimes en aquests moments i es comprometi a arribar també fins al final en aquest cas. A la petició de Colau s’hi han afegit nombroses veus del govern català i del Congrés dels Diputats, que han demanat explicacions i que es depurin responsabilitats.