Amadeu Recasens, comissionat de Seguretat

El fins ara comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, deixarà l’Ajuntament amb l’arribada del socialista Albert Batlle com a tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat. Segons han explicat a betevé fonts municipals, el fet que hi hagi un tinent d’alcalde en aquesta àrea converteix en innecessària l’existència d’un comissionat.

La sortida d’Amadeu Recasens com a comissionat de Seguretat es farà efectiva amb el ple de cartipàs que celebrarà l’Ajuntament aquest dimarts. Tot i que Ada Colau ha estat la regidora de Seguretat en el seu primer mandat, Recasens ha estat el màxim responsable executiu de la Guàrdia Urbana des del 2015 i fins al 2019.

Els últims mesos, Recasens ha hagut de fer front a un repunt de la inseguretat a Barcelona, tal com exposen els darrers baròmetres municipals.

Batlle prepara el seu equip abans de la Junta de Seguretat

En paral·lel a la sortida d’Amadeu Recasens, l’Agència EFE ha avançat que aquesta setmana també plegarà el gerent de la Guàrdia Urbana, Jordi Samsó. A canvi, segons EFE, Albert Batlle incorporarà Maite Casado com a nova gerent de Prevenció i Seguretat. Casado és la sotsdirectora general actual de Seguretat Interior de la Generalitat.

Amb aquests canvis de fitxes, el socialista Albert Batlle prepara el seu equip de cara a la Junta de Seguretat Local, que se celebrarà aquest divendres, 19 de juliol. En la trobada, l’alcaldessa —Ada Colau— i el conseller d’Interior —Miquel Buch— es reuniran amb els màxims responsables dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. A sobre de la taula hi haurà, en especial, els furts, que encapçalen el rànquing de denúncies a Barcelona.