La notícia que l’imam de Ripoll, el cervell dels atemptats de la Rambla i Cambrils, va fer de confident del CNI fins al 17-A comença a aixecar polseguera a les xarxes socials i tota mena de reaccions. La majoria exigeixen que es depurin responsabilitats. Entre les veus, l’alcaldessa Ada Colau, que ha demanat que s’arribi “fins al final” en la investigació del 17-A.

Torra ho qualifica d'”escàndol gravíssim”

Entre els primers que hi han reaccionat, el president de la Generalitat, Quim Torra, que ho qualifica d’“escàndol gravíssim”. Torra exigeix explicacions al Govern espanyol, perquè “s’assumeixin les més altes responsabilitats”. El president del govern també afirma que “el silenci imposat pels partits del 155 és intolerable”. Finalment, conclou que dos anys després dels atemptats, les víctimes i la ciutadania mereixen respecte i tota la informació.

La portaveu del Govern Meritxell Budó, de la seva banda, ha exigit al govern espanyol “explicacions i màxima transparència” davant les informacions publicades per ‘Público’. Alhora ha exigit que “s’assumeixin responsabilitats per respecte a les víctimes i a la ciutadania de Catalunya”. En el marc del Consell Executiu Budó també ha afirmat que el Govern no contactarà amb el govern espanyol.

 

Forn creu que s’ha d’exigir una investigació a fons

Des de la presó, el regidor de Junts per Catalunya Joaquim Forn, que aleshores era conseller d’Interior, ha assegurat en una piulada que cal “exigir una investigació a fons”. El regidor diu que les noves proves de la connexió entre l’imam de Ripoll i el CNI fan necessari “exigir una investigació a fons” i també “depurar responsabilitats polítiques”. Forn també carrega contra els mitjans de comunicació que “difonen les tesis del Ministeri de l’Interior sense contrastar”.