L’alcaldessa, Ada Colau, i 15 alcaldes més de l’àrea metropolitana, entre els quals hi ha els de l’Hospitalet, Cornellà o Esplugues, han fet arribar una carta aquest dimecres a Josep Bargalló i Chakir el Homrani, consellers d’Educació i Treball, Afers Socials i Família respectivament. El motiu, expressar el seu desacord per haver aturat les targetes moneder vinculades a les beques menjador i demanar que es mantinguin. Creuen que el govern ha de fer la seva part donada la vulnerabilitat de moltes famílies davant la crisi del coronavirus i perquè com a Administració disposa de fons d’emergència de la covid.

Així ho ha fet public Colau a través del seu perfil de Twitter, on explica que la Generalitat els ha fet saber aquesta decisió a través d’una instrucció adreçada als consells comarcals i al Consorci d’Educació de Barcelona a 31 de juliol.

Compromís incomplert

Els alcaldes asseguren que la instrucció donada és un “greu incompliment” d’un compromís adquirit per la Generalitat amb els drets fonamentals dels infants més vulnerables durant els mesos no lectius de l’estiu del 2020. A més, retreuen al govern “haver-se’n assabentat a través d’una instrucció sense haver pogut tenir un debat conjunt i analitzar-ne les conseqüències”.

 

El govern preveu tenir una eina alternativa a l’agost

El conseller d’Educació Josep Bargalló ha dit aquest dimecres que preveu tenir una eina alternativa a les targetes moneder per garantir l’alimentació d’infants vulnerables de cara al mes d’agost. Bargalló preveu així donar cumplimenta la ressolució del Parlament que insta les tres administracions a prestar aquests ajuts. El conseller, a més, ha recordat que les beques menjador són per al curs escolar i ha descartat seguir aplicant actualment aquesta eina.