Pels grups municipals d’ERC, JxC i Cs, la reunió entre l’alcaldessa, Ada Colau, i el president espanyol, Pedro Sánchez, ha estat buida de contingut. La regidora republicana Eva Baró ha lamentat que “ha estat una oportunitat perduda” i ha avisat que no s’han tractat “moltes qüestions que preocupen a la ciutadania”. Baró ha apuntat que la reunió “era un bon moment” per abordar la lluita contra la repressió o les inversions en transport públic.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Elsa Artadi (JxC), que ha qualificat la trobada de “decebedora” perquè Colau ha estat “incapaç de reclamar i exigir els incompliments al govern on també manen [els comuns]”. Artadi ha preguntat “què passa” amb temes com les inversions en Rodalies o el tancament dels CIE.  Per això, Luz Guilarte (Cs) ha dit que la trobada d’aquest divendres “ha sigut un acte propagandístic”. La presidenta de la formació taronja també ha avisat que “Barcelona ha estat l’excusa, no la raó” per justificar la reunió de Sánchez amb Quim Torra, hores abans.

L’únic partit de l’oposició que ha valorat positivament la trobada a l’Ajuntament ha estat Barcelona pel Canvi. La portaveu de la formació, Eva Parera, ha rebatut que “no és criticable que es faci cap reunió” i s’ha vantat del conveni perquè Barcelona recuperi la capitalitat en cultura i ciència, ja que el partit la va reclamar en l’última Comissió de Presidència. Amb tot, Parera ha avisat que “seguirem treballant-hi perquè que no es quedi només en un anunci”.