La tecnologia 5G es comença a implantar a la xarxa ferroviària catalana. La nova infraestructura s’està instal·lant a l’estació de Plaça Espanya, el primer tram de la xarxa que comptarà amb aquesta tecnologia.

Barcelona tindrà un dels primers laboratoris ferroviaris 5G del món

Barcelona ja té un laboratori de proves 5G. Enguany, la ciutat va més enllà i amplia l’experiència als Ferrocarrils de la Generalitat, que han instal·lat cobertura 5G comercial en una part de la seva xarxa ferroviària. El primer tram on s’ha implementat és el que va de l’estació de Plaça Espanya a la d’Europa Fira i, per tant, ja el podran provar els congressistes que assisteixin al congrés de telefonia mòbil, a finals de febrer. La iniciativa ha estat impulsada també per Vodafone i Mobile World Capital.

On hi haurà cobertura 5G?

La cobertura 5G estarà disponible a les estacions de FGC de Plaça Espanya, Magòria La Campana, Ildefons Cerdà i Europa Fira. L’abast de la cobertura comprendrà andanes i vestíbuls de les estacions, i també tot el recorregut entre l’estació d’Europa Fira i el recinte de Fira 2, on tindrà lloc el Mobile World Congress.

pla detall antena 5G Ferrocarrils

Els beneficis del 5G

La tecnologia de cinquena generació, 5G, s’aplica a la comunicació entre dispositius mòbils i ofereix una velocitat de connexió més alta, amb menys latència i un consum energètic més baix. Això permet allargar el consum de les bateries dels dispositius. betevé va realitzar una transmissió amb aquesta tecnologia per comprovar-ne els avantatges a l’hora de transmetre les dades.

La instal·lació vol ser un primer pilot com a laboratori de proves global

El primer que es vol provar és un assistent en forma d’holograma de realitat augmentada que donarà la benvinguda al MWC. Es testarà, entre altres coses, l’enviament de continguts d’alta qualitat executats des del núvol.

A la llarga, l’objectiu és buscar solucions de mobilitat, industrials, de gestió o de control per millorar l’experiència de l’usuari. 

Aquest dimecres a la nit hi ha hagut una visita d’obra per a autoritats i mitjans de comunicació.  Hi han assistit el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, així com representants del Mobile World Capital, FGC i Vodafone.

politics presentacio 5g fgc