Identificat el policia que va ferir a Roger Español

Un informe dels Mossos d’Esquadra ha permès identificar l’escopeter de la Policia Nacional que va disparar la pilota de goma que va buidar un ull a Roger Español, durant les càrregues de l’1 d’octubre. Escoltem la valoració que en fa el que va ser candidat de Junts per Catalunya al Senat a les últimes eleccions espanyoles:


La relació entre la contaminació i l’asma

La contaminació atmosfèrica provoca la meitat dels casos d’asma infantil a la nostra ciutat, segons un nou estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona. Els nens i nenes més afectats són els que tenen un nivell socioeconòmic més alt perquè resulta que, a diferència d’altres ciutats, la població amb més poder adquisitiu tendeix a viure on hi ha més trànsit i contaminació de l’aire. En parlem amb David Rojas, l’investigador d’ISGlobal que ha coordinat l’estudi:


Com ens afecta el Brèxit?

El Brèxit ja és una realitat i, tot i que encara cal negociar un acord comercial i econòmic, hi ha molts dubtes quines en poden ser les conseqüències. La conselleria d’Economia calcula que, si no hi ha acord, l’impacte sobre Catalunya oscil·laria entre els 1.200 i els 2 mil milions d’euros en un termini de cinc anys. També hi pot haver afectacions en els programes Erasmus, en els negocis d’exportació i importació, en la telefonia mòbil, en les relacions duaneres i, fins i tot, en els carnets de conduir. Ho analitzem amb:

  • Xavier Ferrer, president de la Comissió d’Economia Internacional del Col·legi d’Economistes de Catalunya
  • Jaume Baró, director de Serveis a les Empreses de Barcelona Activa
  • Isabel Valverde, vicerectora per a Projectes per a la Internacionalització de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)
  • Antoni Garriga, director general de Salicru
  • Joan Tristany, director general de l’Associació de les Empreses Industrials Internacionalitzades (AMEC)

Xarxes

El repàs al més destacat de les xarxes socials, amb el Toni Noguera:


Esports

El Carles Alcoyent ens parla de la continuïtat d’Abidal i de del partit de quarts de final de la Copa del Rei entre l’Athletic de Bilbao i el Barça:


Obro fil

L’Àlex Solà fa una repassada a les fake news relacionades amb el coronavirus i el Mobile World Congress:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: