L’alcaldessa, Ada Colau, ha demanat que les càrregues policials que van fer l’1-O la Policia Nacional i la Guàrdia Civil no quedin impunes. “Aquella repressió no es pot justificar sota cap concepte, no pot quedar impune”, ha assegurat al Guinardó.

Colau, que també ha demanat l’alliberament dels líders sobiranistes empresonats, ho ha dit després de fer un minut de silenci unitari davant del CAP Guinardó, un punt de votació del referèndum en què també hi va haver càrregues policials.

Entitats, sindicats i institucions, contra la repressió

Sota el lema “Per la convivència, la democràcia i la llibertat. No a la repressió”, s’hi han aplegat entitats (com la Fede.cat, que ha fet la convocatòria, l’ANC o Òmnium Cultural), sindicats (CCOO i UGT) i representants de les institucions. Al costat d’Ada Colau també han participat al minut de silenci regidors dels grups municipals del PDeCAT, ERC i la CUP.

També hi han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent. Després del minut de silenci, alguns ciutadans han exigit als polítics “més contundència” per implantar la república i han cridat consignes com “Ni un pas enrere” o “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”.