El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha compromès aquest dilluns a buscar la manera d’aplicar “el mandat democràtic de l’1-O i donar suport a tots els represaliats”. Torra ho ha dit després de la reunió del Consell Executiu, que, de manera excepcional, s’ha celebrat a l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis (Girona), on havia de votar Carles Puigdemont just fa un any.

Durant la declaració institucional del Consell de Govern, Torra ha alertat de la “situació de gravetat absoluta” que es viu a Catalunya.

Crits de “prou autonomisme”

Abans d’iniciar la intervenció, un grup de persones han rebut Quim Torra amb crits de “prou autogovern” i “no ens envieu més Mossos“, en referència a les càrregues policials durant la contramanifestació que va convocar Arran dissabte passat, secundada pels CDR.

En acabar el seu discurs, el president s’ha acostat als joves que l’han escridassat i els ha demanat que segueixin, però que “nosaltres (el govern) hi serem”.

“Pressioneu, i feu bé de pressionar”

Just abans de la reunió del Consell Executiu, Torra ha pronunciat un discurs en què també s’ha dirigit als CDR. Després de conèixer les primeres mobilitzacions dels comitès, els ha dit que fan bé de pressionar. Novament, el president ha reclamat viure l’aniversari de l’1-O com un dia de victòria.