Ada Colau

En plenes negociacions per a la investidura i amb la possibilitat d’una majoria alternativa a Ernest Maragall (ERC) formada per BComú i PSC amb el suport de Manuel Valls (BCN Canvi – Cs), NacióDigital ha tret a la llum un fragment de l’entrevista que van fer a Ada Colau durant la campanya electoral, el 16 de maig, en què la candidata dels comuns diu que no acceptaria els vots de Valls per ser alcaldessa.

“Acceptaria els vots de Collboni i Valls per ser alcaldessa i barrar el pas a un alcalde independentista?”, pregunta el periodista a Colau, que li respon: “Com? No, no…”. Quan li torna a repreguntar la qüestió, la candidata de BComú replica que “no em prestaria mai a operacions estranyes per treure o posar gent i encara menys amb una aliança de Cs i PSC”. Colau reitera que vol liderar un govern progressista amb forces progressistes.

En el mateix fragment de l’entrevista, Ada Colau afirma que “no faré cap acord de govern ni de nomenament amb Valls”. La candidata a la reelecció diu que l’ex-primer ministre francès té un model de ciutat oposat al dels comuns i que “fa joc brut amb el tema de la seguretat i fa mal a la imatge de Barcelona”. I afegeix que, en clau social i nacional, defensa tesis “als antípodes de les nostres”. “No em plantejo cap tipus d’aliança estranya amb Valls”, conclou.