El president de Cs, Albert Rivera, ha posat sobre la taula una nova opció de pacte postelectoral de cara al ple d’investidura del dia 15 de juny. Rivera ha demanat “sentit d’estat” al socialista Jaume Collboni per explorar un tripartit entre el PSC, la formació de Manuel Valls (que inclou Cs) i el PP. Ho ha dit en una entrevista a Antena 3.

Així, el líder de Cs vol reivindicar que “els no separatistes” van obtenir un regidor més que els independentistes en les eleccions del 26-M. I com que l’acord a tres PSC-Cs-PP sumaria 16 regidors (cinc per sota de la majoria absoluta), Rivera ha demanat a Ada Colau (BComú) que esculli “si vol Collboni i Cs o si vol el senyor Maragall”. I ha reblat: “Que esculli Podem, perquè es pot”.

Fins al moment, el PSC no ha previst la possibilitat de teixir un acord de govern amb Manuel Valls, sinó que la prioritat de Jaume Collboni és fer un acord a dos amb Ada Colau. Aquest dilluns, el candidat socialista va anunciar converses amb BComú per evitar que Maragall arribi a l’alcaldia.