Qui es farà amb l’alcaldia de Barcelona? Els resultats de les eleccions municipals, amb un empat a 10 regidors entre ERC i BComú -tot i que els republicans tenen més vots- ha deixat la porta oberta a una majoria alternativa que pugui desbancar el guanyador, Ernest Maragall, de l’alcaldia. Maragall aposta per un pacte amb comuns i JxC, però Ada Colau ha descartat cap acord amb la candidatura de Joaquim Forn.

L’alcaldessa en funcions insisteix en un tripartit d’esquerres amb ERC i el PSC. Però el socialista Jaume Collboni rebutja de totes un pacte amb els republicans per independentistes. Al seu torn, des de Junts per Catalunya, Elsa Artadi reclama un govern independentista amb Maragall.

És possible un pacte Colau-Collboni-Valls?

Una de les opcions que s’han posat sobre la taula per articular una majoria alternativa a Maragall situa en una posició clau a Manuel Valls (BCN Canvi – Cs). Comuns i socialistes sumen 18 regidors i els en falten tres per arribar a la majoria absoluta (21 regidors). Després que Valls anunciés el dia de les eleccions que si Cs pacta amb Vox a Madrid es planteja trencar amb la formació taronja, s’especula amb la possibilitat que tres regidors no vinculats al partit avalin una investidura amb BComú i PSC.

tuit Gala Pin

Fonts de la candidatura de Valls asseguren que estan estudiant totes les possibilitats. Des dels comuns, però, l’encara regidora Gala Pin ha descartat via Twitter que es vulgui fer un pacte amb l’ex-primer ministre francès. Ara bé, en una entrevista a TV3, Jaume Collboni ha volgut matisar que una cosa és un pacte de govern i l’altra rebre els suports per assegurar una investidura. El ball segueix obert.