L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que “és lògic” que el govern de la Generalitat allargui una setmana més les restriccions per frenar els contagis de coronavirus, i ha augurat que “serà més d’una setmana, que s’hauran d’allargar”.

En una entrevista a la SER, Colau ha recordat que “la setmana passada vam tenir 4.500 contagis” a Barcelona, una xifra que ha qualificat de “molt elevada”. L’alcaldessa, a més, ha avisat que “això, d’aquí a un temps, anirà a les UCI i ho hem de veure amb molta preocupació”.

“Que la Generalitat faci més del que està fent”

En paral·lel a la decisió d’allargar les mesures, Ada Colau ha carregat contra el govern ara liderat per Pere Aragonès perquè “hauria d’estar fent més coses, com reforçar el rastreig o agilitzar les vacunacions”. En aquest sentit, ha reblat: “Fins a l’últim dia que estigui en funcions, que faci més del que està fent”.

A més, l’alcaldessa també ha criticat que el govern català no està fent prou per ajudar els sectors afectats per les restriccions: “Les ajudes que ha donat són ínfimes”. Segons Colau, la Generalitat “té capacitat d’endeutament que no està utilitzant” i ha instat l’executiu a incrementar els ajuts per “garantir que els negocis no acabin tancant per sempre”.